Historie

Agrinet blev oprindelig grundlagt under navnet AØ Netværk tilbage i 2010.

Her så en gruppe visionære agrarøkonomer fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus – det tidligere Vejlby Landbrugsskole – et begyndende behov for et netværk for yngre ledere og andre nøglepersoner i agroindustrien.

Netværkets første år blev brugt på at finde opstartsformatet og på at udvide det med andre agrarøkonomer fra Vejlby. I disse år var formlen et lukket, uformelt og lokalt forankret netværk.

Netværket var en stor succes i Vejlby, og det afholdte flere netværksdage for sine medlemmer på daværende Vejlby Landbrugsskole, der med sin store interesse i at hjælpe sine tidligere studerende var en god støtte i opstartsfasen.

I takt med netværkets stigende popularitet, steg behovet for administration også. Derfor blev det uformelle netværk i 2015 transformeret til en regulær forening: Foreningen AØ Netværk.

I 2016 besluttede foreningen at nationalisere netværket og professionalisere det yderligere. Hvor det tidligere kun havde været for agrarøkonomer, åbnede det op for alle, der ønskede at blive medlem og deltage aktivt. Derfor blev netværket omdøbt til Foreningen Agrinet.